X-box nove generacije može dostići 60FPS u 4K rezoluciji?

Microsoft bi mogao da cilja prave 60FPS u 4K reoluciji za igre na Project Scarlett.

Nova Microsoftova konzola Project Scarlett navodno jede čudovišta za doručak. Imaće Zen 2 CPU i Navi GPU za nove generacije performansi i četvorostruko je snažniji od XBox One, nagoveštavajući otprilike 24 TFLOP-ove sirove snage. Ali koliko daleko mogu da gurnu igre? Microsoft možda cilja 4K 60FPS u svakoj igri optimiziranoj za Scarlett, koristeći jako prilagođeni AMD SoC i pametne trikove kako bi ih izvukao.

U nedavnom intervju za Gamespot, Xbox šef Phil Spencer raspravljao je o Scarlett-ovim dizajnerskim tačkama – Mislim da je oblast koju zaista želimo da fokusiramo na sledeću generaciju: brzina frejmova i igranje igara. Osiguravanje da se igre učitaju neverovatno brzo, obezbedjujuci da se igra odvija najvećom mogućom brzinom frejmova igre u sekundi tako da će pokretanje igara na 4K60 biti pravi dizajnerski cilj za nas.

Na kraju krajeva, Scarlett neće biti ekskluzivna za 4K UHDTV-ove – možete je uključiti u 1080p ekran i dalje igrati igre. Očekujte da se igre brže igraju na televizorima sa 1080p rezolucijom, pa čak i monitorima koji podržavaju FreeSinc 2 za jednostavniju igru. Trebali bismo videti da adaptivna sinhronizacija igra veću ulogu u ovoj generaciji.

Projekt Scarlett najavljen je za 2020god. ali nije objavljena tačna cena.

Izvor-tweaktown

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x