Šta možemo očekivati od Xboxa naredne generacije?

Novi izveštaj Thurrotta, IT bloga koji je u prošlosti donosio precizne procurele informacije o neobjavljenim Microsoftovim proizvodima, ovoga puta tvrdi da naredna Xbox konzola neće stići pre 2020. godine. Sajt je takođe objavio detalje o narednoj generaciji Microsoft Surface uređaja.

Tokom E3 gejming konferencije, šef Xbox odeljenja je istakao da Microsoft vredno radi na Xbox konzoli naredne generacije. Tačnije, on je pomenuo Xbox konzole (u množini), što sugeriše da kompanija sprema nekoliko različitih verzija novog Xboxa.

Sem kodnog imena “Scarlett”, ništa se konkretno ne zna o narednoj Xbox konzoli. Nekoliko pretpostavki, baziranih na Xbox One X modelu i Microsoftovom radu na servisu za streaming igara, sugeriše da bi nova konzola mogla imati 4K i HDR podršku; novi servis za streaming igara bi mogao biti centralna karakteristika nove konzole; biće kompatibilna sa Xbox One igrama.

Kada su novi Surface uređaji u pitanju, oni će izgleda uskoro dobiti nadogradnju. Prema navodima Thurrotta, naredni Surface Pro, kodnog imena “Carmel” je u razvoju. Ne postoji vremenski okvir kada će uređaj biti objavljen niti kakvu će nadogradnju Microsoft implementirati u novi Surface.

Ostavite komentar...

avatar