Resident Evil 2 prodat u preko 3 miliona primeraka za samo 7 dana

Ne znamo da li je dobro ili loše po gejming industriju kada je jedna od najboljih igara u mesecu i već sada pretendent na igru godine zapravo rimejk preko 20 godina stare igre, ali Resident Evil 2 Remake apsolutno zaslužuje sve pohvale koje su mu upućene.

Taj kvalitet i uzbuđenje koje se stvorilo oko igre su se na sreću po Capcom veoma brzo prelile i na onaj finansijski deo, jer je igra imala apsolutno sjajan start u svakom pogledu.

Za svega jedan vikend, u prva tri dana prodaje, igra je već uspela da dođe do ruku tri miliona srećnih vlasnika, koliko je prodato primeraka.

Za poređenje, Resident Evil 7 je prodat u oko 2,5 miliona primeraka u prvih tri dana.

Ono gde RE2 obara rekord jeste start iz snova na Steamu, i predstavlja drugo najuspešnije lansiranje igre na ovoj platformi u istoriji Capcoma. RE2 rimejk je tokom vikenda u proseku aktivno igralo preko 75 000 ljudi i igra je konstantno bila u top 5 igranih igara na Steamu, što je po prvi put u istoriji Resident Evil frašnize.

Jedina druga igra pod izdavačkom palicom Capcoma koja je imala bolji Steam start jeste Monster Hunter: World, sa neverovatnih 330 000 aktivnih igrača prvog vikenda.

Na kraju, sve ovo je dovelo do pitanja da li možemo da očekujemo još rimejkova starih RE igara, na šta je producent igre Hirabajaši (Hirabayashi), rekao da to sve zavisi od fanova i da njiov glas, ukoliko to žele, treba da se čuje.

Takođe je iz Capcom kancelarije nezvanično potvrđeno da će se prvo raditi remake Resident Evil 3 Nemesis.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x