Neka vaša gejming borbena stanica zasvetli punim sjajem! – NZXT HUE 2

NZXT je jedno od vodećih imena na polju razvoja uređaja za PC gejming koji su kontrolisani naprednim softverskim rešenjima. Danas je zvanično objavio izlazak HUE 2 familije RGB opreme za PC, kontrolisane od strane CAM softvera. Nova oprema se zapravo sastoji od 10 proizvoda koji uključuju novi četvoro-kanalni HUE 2 RGB kontroler nove generacije i eksterni HUE 2 kontroler ambijentalnog svetla, zajedno sa pripadajućom dodatnom opremom. Novi HUE 2 komplet obezbeđuje korisnicima koji sami sklapaju PC računare, mnogo više opcija prilikom davanja ličnog pečata i ugradnje specijalnih efekata u njihove PC sisteme.


“Ako su naša kućišta H-serije platna za umetnička dela prilikom konfigurisanja gejming PC računara iz snova, onda je naša nova HUE 2 familija – paleta sa bojama,” izjavio je Johnny Hou, osnovač NZXT-a. “Obožavamo da slavimo kreativnost onih koji vole da sklapaju PC računare i jednostavno ne možemo da dočekamo trenutak radosti kada ugledamo nove borbene stanice sa kompletnom linijom RGB svetlosnih dodataka.”

Novi pristup u izradi RGB opreme

Jedna od ključnih inovacija nove HUE 2 familije je dodatak mikrokontrolera u svaki deo RGB opreme. Ovaj inovativni, patentom zaštićeni dodatak dozvoljava svakoj HUE 2 komponenti da se identifikuje specifičnom LED konfiguracijom, pomerajući granice postojećih RGB efekata, komponenti dostupnih u današnje vreme. Pored toga što podržava povezivanje različitih LED uređaja i unikatne opreme, ova mogućnost dozvoljava korisnicima da kombinuju različite komponente na jednom kanalu, čineći ugradnju jednostavnom i dozvoljavajući svetlosne režime koji se mogu sinhronizovati sa uređajima povezanim na različitim kanalima.

Kontrolisani od strane CAM softvera

HUE 2 proizvodi se besprekorno integrišu u CAM, besplatnu softversku aplikaciju za kontrolu i monitoring. Jednostavno radno okruženje omogućuje lak izbor mnogobrojnih svetlosnih režima uključujući: unapred definisani, sistemski ili lično podešeni režim rada. Sa opcijom sinhronizacije više povezanih uređaja na različite kanale uz korišćenje široke palete dodataka i individualno adresibilnih RGB LED dioda, praktično vam je na raspolaganju neograničen broj svetlosnih kombinacija koje će vaš PC učiniti istinski posebnim.

Svetlo u vašem PC-u i van njega

Srce novog HUE 2 ekosistema čine četiri RGB kompleta koji uključuju sve što vam je potrebno da počnete: HUE 2 RGB svetlosni komplet, zatim HUE 2 ambijentalni svetlosni komplet, Aer RGB 2 početni komplet (120mm) i Aer RGB 2 početni komplet sa ventilatorima od 140mm. Izaberite jedan za početak i dodajte potrebnu opremu kako bi završili i do perfekcije podesili osvetljenje vašeg PC računara.

HUE 2 RGB svetlosni komplet je srce novog ekosistema i uključuje sve neophodne dodatke za ugradnju neverovatnih svetlosnih RGB efekata u vaš PC računar. Svaki komplet uključuje sledeće pozicije:

 • HUE 2 RGB četvorokanalni kontroler, gde svaki kanal upravlja radom 40 pojedinačnih LED dioda i šest dodataka
 •  Mikroprocesor visokih performansi koji daje gotovo trenutni odziv na komande i neverovatno glatke svetlosne efekte
 • Četiri HUE 2 RGB trake koje se lako montiraju i raspolažu za pojedinačno adresibilnim LED diodama
 • Sve potrebne kablove
 • Kompatibilnost sa postojećim HUE+ LED trakama i Aer RGB ventilatorima

(Napomena: postojeća HUE+ oprema se ne može miksovati na istom kanalu sa HUE 2 opremom)

Aer RGB 2 početni komplet (120mm ili 140mm verzija)

Ovaj komplet sadrži sve što je potrebno da dodate ventilatore sa neverovatnim  RGB svetlosnim efektima u vaš PC računar. Dostupan je u tri konfiguracije:  120mm sa dva ventilatora, 120mm sa tri ventilatora i 140mm sa dva ventilatora. Ovaj komplet sadrži:

 • HUE 2 RGB četvorokanalni kontroler, gde svaki kanal upravlja radom 40 pojedinačnih LED dioda i šest dodataka
 • Aer RGB 2 ventilatori sa pojedinačno adresibilnim LED diodama
 • Sve potrebne kablove
 • Kompatibilnost sa postojećim HUE+ LED trakama i Aer RGB ventilatorima

(Napomena: postojeća HUE+ oprema se ne može miksovati na istom kanalu sa HUE 2 opremom)

HUE 2 RGB komplet ambijentalnog svetla

Dostupan je u dve konfiguracije, prva za monitore dijagonale 21”-26” i druga za ekrane dijagonale 27”-35”. HUE 2 RGB ambijentalno svetlo daje prelepe svetlosne efekte iza pozadine vašeg gejming monitora, stvarajući efekte koje pomažu da se još više poistovetite sa ambijentom vaše omiljene igre. To se postiže projektovanjem svetlosnih efekata u boji koji se emituju sa ivica leđnog dela vašeg monitora i prikazuju na zidu vaše sobe. Ovja komplet sadrži:

 • HUE 2 RGB kontroler ambijentalnog osvetljenja
 • Mikroprocesor visokih performansi koji daje gotovo trenutni odziv na komande i neverovatno glatke svetlosne efekte, menjajući boje iza ekrana u ambijentalnom režimu rada.
 • Nekoliko LED traka različite dužine zajedno sa postupkom jednostavnog konfigurisanja i lako razumljivih instrukcija za ugradnju na monitore različite veličine i odnosa stranica.
 • Ispravljač za napajanje
 • Sve neophodne kablove
 • Kompatibilan sa svim HUE 2 dodacima i CAM svetlosnim režimima

Ambijentalni svetlosni režimi su dostupni samo u kombinaciji sa HUE 2 kontrolerom ambijentalnog osvetljenja i zahtevaju upotrebu CAM softvera sa nalogom registrovanog korisnika, uključujući pristanak na NZXT uslove korišćenja usluga.

Više dodataka, više opcija, više RGB efekata

Izaberite između mnogobrojnih RGB dodataka kako bi izrazili svoju kreativnu stranu i stvorili perfektan svetlosni ambijent u vašem gejming PC računaru. Svi HUE 2 dodaci zahtevaju upotrebu odgovarajućeg HUE 2 RGB kontrolera koji se posebno isporučuje u jednom od prethodno nabrojanih kompleta.

Aer RGB 2 ventialtori

Prepoznatljivi po svom upečatljivom svetlećem RGB prstenu, naši Aer RGB ventilatori su poboljšani ugradnjom novog mikrokontrolera zbog koga su u potpunosti kompatibilni sa HUE 2 uređajima, što omogućuje novim Aer HUE 2 RGB ventilatorima istovremeno korišćenje sa ostalim HUE 2 dodacima na istom kanalu.

·         Jedinstveno oblikovani RGB difuzor stvara blještave efekte rasipanja svetla

·         Specijalno projektovani propeleri obezbeđuju veliki protok vazduha uz istovremeno smanjenu buku u radu

·         Precizna kontrola broja obrtaja ventilatora korićenjem PWM modulacije

·         Dostupni su u 120mm i 140mm verzijama

Dodatak za HUE 2 pozadinsko osvetljenje

HUE 2 dodatak za pozadinsko osvetljenje se lako montira i istovremeno daje poseban osećaj efekta pozadinskog osvetljenja na bazi kućišta koje izgleda kao da lebdi na LED svetlu. Specijalno ugrađeni difuzor stvara mekano i za oko prijatno svetlo koje svetli ispod vašeg kućišta, a ujedno je kompatibilno sa svim dostupnim HUE 2 svetlosnim radnim režimima. Dostupno je u obliku dva modela, jedan namenjen ATX i EATX kućištima i drugi za mATX i mini-ITX modele kućišta.

 • Dve specijalno dizajnirane HUE 2 trake koje isijavaju pozadinsko svetlo sa ugrađenim difuzorom za efektniji doživljaj i prijatno, meko osvetljenje
 • PCI adapter za lakšu instalaciju
 • Svi neophodni kablovi

Svetleći HUE 2 dodatak u vidu “češljeva” za kablove

Ništa ne daje tako efektan završni osećaj i finiš atraktivno sklopljenog gejming računara kao lepo složeni kablovi napajanja – osim skupljenih i lepo poređanih kablova sa RGB osvetljenjem. Ovaj potpuno novi HUE 2 dodatak daje RGB svetlosne efekte na glavnom 24-pinskom ATX konektoru kao i 4+4, te 6+2 konektorima za napajanje.

 • Podržava kablove za napajanje sa izolacijom preseka 3mm
 • Uključuje dodatke za dva 24 pinska konektora za matičnu ploču, dva 4+4 (+12V EPS) konektora za napajanje CPU čipa i dva 6+2 konektora za napajanje grafičke karte.

Ključne mogućnosti HUE 2 RGB i konrolera ambijentalnog osvetljenja

 • Mikroprocesor visokih performansi koji daje gotovo trenutni odziv na komande i neverovatno glatke svetlosne efekte u neograničenom broju kombinacija
 • Dva dodatna kanala na HUE 2 RGB kontroleru dozvoljavaju povezivanje više HUE 2 dodataka
 • Svaki kanal podržava do šest HUE 2 dodataka ili 40 LED dioda
 • Kompatibilni su sa postojećim HUE+ uređajima
 • Dostupni su mnogobrojni HUE 2 početni kompleti
 •                      HUE 2 RGB komplet svetlosnih efekata
 •                      HUE 2 komplet ambijentalnog osvetljenja (u dve konfiguracije)
 •                      Aer RGB 2 120mm početni komplet (2x120mm i 3x120mm)
 •                      Aer RGB 2 140mm početni komplet (2x140mm)
 • HUE 2 linija dodataka uključuje sledeće uređaje
 •                      RGB LED trake
 •                      120mm i 140mm RGB ventilatore
 •                      Svetlosne trake za pozadinsko osvetljenje namenjene ATX i mATX/ITX kućištima
 •                      RGB češljevi – dodaci za kablove jedinice za napajanje

Raspoloživost i dostupnost:

Naziv proizvoda Oznaka modelaMSRP (USD)
HUE 2 RGB Lighting KitAC-HUEP2-M1$74.99
HUE 2 Ambient Lighting Kit for 21” to 26” monitorsAC-HUEHU-B1$99.99
HUE 2 Ambient Lighting Kit for 27” to 35” monitors AC-HUEHU-A1$99.99
HUE 2 RGB LED strip accessoryAH-2SA30-D1$24.99
HUE 2 Case RGB Underglow Accessory for ATX casesAH-2UGKD-A1$34.99
HUE 2 Case RGB Underglow Accessory for mATX/ITX casesAH-2UGKD-B1$29.99
HUE 2 RGB Cable Comb AccessoryAH-2PCCA-01$29.99
Aer RGB 2 120mm Starter Kit (2x120mm)HF-2812C-D1$99.99
Aer RGB 2 120mm Starter Kit (3x120mm)HF-2812C-T1$129.99
Aer RGB 2 140mm Starter Kit (2x140mm)HF-2814C-D1$109.99
Aer RGB 2 120mm Fan (1x120mm)HF-28120-B1$29.99
Aer RGB 2 140mm Fan (1x140mm)HF-28140-B1$32.99

 • Severna Amerika – druga polovina avgusta
 • EU – druga polovina avgusta Late August
 • ROW – druga polovina avgusta

Posetite NZXT Balkan za dodatne informacije.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x