HTC predstavio Vive Cosmos

Iako je prošla godina bila nešto “mršavija” nego što smo očekivali, kada je u pitanju VR tehnologija, čini se da će ove godine aktivnost i trka na ovom polju biti živahnija nego ikada.

U toku je CES festival, najjači hardverski festival na svetu, i kada je VR u pitanju, godina je svakako krenula dobro, jer je HTC predstavio svoj najnoviji uređaj u VR porodici – Vive Cosmos.

Iako osim tizer najave još uvek nemamo previše konkretih detalja, izgleda da je kod ovog uređaja fokus na tome da je lak i jednostavan za korišćenje, da je pre svega napravljen da bude komforan i prenosiv, što je u trejleru i naznačeno pokazivanjem mobilnog telefona, pa ostaje nejasno da li ovaj uređaj uopšte može da radi sa klasičnom PC VR naslovima, ili je napravljen sa telefonima na umu isključivo.

Prošlu godinu je HTC otvorio sa Vive PRO verzijom, koja košta oko 800 $, a koja je namenjena zahtevnijim korisnicima, pa je vrlo verovatno da će ovo biti neka vrsta “lajt” varijante, za korisnike koji žele da uživaju u VR ugođaju i na svojim pametnim telefonima.

Za razliku od svih dosadašnjih VR uređaja na tržištu, ovo će biti prvi koji neće imati procesrosku jedinicu, odnosno onaj deo koji se nalazi između VR kacige i uređaja koji koristite za igranje, već se kaciga direktno “nabada” u uređaj, što nas dalje šalje na razmišljanje da je ovde glavni fokus na mobilnim telefonima i da neće moći da pokrene ozbiljnije VR igre.

Šuška se i da sam Valve radi na njihovom VR uređaju, pa se radujemo daljem razvoju ove gejming tehnologije.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x