Francuski sud presudio da Steam igre moraju biti u mogućnosti da se preprodaju

U odluci suda koja bi u osnovi mogla da promeni način poslovanja Steam-a, potrošači Evropske unije stekli su pravo da preprodaju svoje Steam naslove putem digitalnog tržišta Valve-a. Francuska web stranica Nekt Inpact izveštava da je pariški prvostepeni sud u utorak presudio da zakon Evropske unije omogućava korisnicima Steam-a da preprodaju svoje digitalne igre, baš kao što mogu i bilo koji fizički proizvod.

Valveovi advokati pokušali su da tvrde da je Steam usluga pretplate, navodi francuska publikacija Numerama. Sud je, međutim, odbio Valveovu odbranu, rekavši da Steam ne prodaje igre kao deo pretplatničkog paketa. Sud je rekao da je Valveova politika preprodaje igara suprotna zakonima Evropske unije koji regulišu slobodan protok digitalne robe.

U izjavi za Poligon, suosnivač Valvea, Doug Lombardi, rekao je da se kompanija planira žaliti na presudu. “Odluka neće imati uticaja na Steam dok se slučaj žalio”, dodao je Lombardi. Ukoliko presuda bude potvrđena, Valve će biti primoran da promeni politiku skladišta ili će joj se suočiti sa strogim kaznama.

Koje je vaše mišljenje da li prilikom kupovine igre na Steam-u imate pravo kao vlasnik da prodajete dalje???

Izvor-engadget

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x