Etherum Classic zabeležio rast od 25%

Popularna menjačnica kriptovaluta Coinbase objavila je vest o podršci za Etherum Classic, kriptovalutu koja je imala hard form od Etherum blockchain u Julu 2016.godine. Prateći ovu vesti, ETC je imao skok od 25% dok je obim trgovine ovom valutom porastao više od 100%

Iako je ovo samo vest o podršci ETC-a, dalji datum kada će zvanično ETC biti dodat na Coinbase ozvaničen je za 5. Septembar, kako novodi ova menjačnica. Ovu vest je tržište dočekalo raširenih ruku što se može videti po skoku ove valute sa 12,88 USD pre objavljivanja ove vesti do neverovatnih 16.15$ nakon objave vesti, što je dobit od 25% za manje od jednog sata.

Takođe, dnevni obim trgovine ETC valutom se više nego udvostručio sa 126M dolara na 289M dolara prema podacima sa coinmarketcap.com. Štaviše, podaci sa Bitinfocharts pokazuju kako se promenio broj aktivnih adresa ljudi koji su imali skrivene zalihe ETC-a skočivši sa 11,580 na 29,930.

Ovaj pomak u ceni dolazi samo nekoliko meseci nakon što Coinbase nije povukao nikakve korake u dodavanju novih valuta, kazavši kako  njih tim nema preporuku za dodavanje bilo koje valute. Već se dovodi u pitanje izborni proces Coinbase menjačnice gde mnogi nazivaju nasumičnim, ako ne i dubiozan. Kako se dodavanje ETC uklapanj u njihov opis i da li se uopšte uklapa ostaje nejasno bar za sada.

Prošle nedelje smo videli vest kako je Coinbase navodno veoma blizu pribavljanja registracije kod SEC-a u SAD-u, kao takozvana  brokerska kuća. Ovo bi moglo širom otvoriti vrata za mnoge druge menjačnice.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x