Bitcoin raste dok se altovi muče

20. jul: Bitkoin (BTC) se odvojio od drugih velikih kriptovaluta i pokazuje znatno veću fleksibilnost u održavanju dobitaka osiguranih u velikom rastu koji je počeo ranije ove nedelje.

Kao što pokazuju podaci sa Coin360, glavni novčić je ostrvo zelenog, dok se većina glavnih altkoina trudi da održi pozitivan momentum.

Bitkoinom (BTC) se trguje za oko 7.398 dolara, sa povećanjem za deo procenta u toku perioda od 24 sata, u vreme pisanja.

Bitkoinovi nedeljni i mesečni dobici su na pozitivnoj teritoriji, na oko pola procenata i 20%, prema podacima sa CoinMarketCap-a.

Artur Hajes, direktor kripto berze BitMEX, razmišljajući o snažnom usponu bitkoina ove nedelje, izjavio je danas da trenutni rast možda može da testira cenu od 5.000 dolara pre nego što krene na 50.000 dolara u 2018. godini.

Cena itirijuma (ETH) je bila manje otporna. Glavnim altkoinom se trguje za oko 453 dolara u vreme pisanja, što je pad za 2,6% na dan. Nakon što je 18. jula dostigao vrednost od 510 dolara, itirijum se susreo sa oštrim padom.

Iako je nedavni rast obezbedio pozitivnu nedeljnu procentualnu dobit od oko 5%, mesečni učinak itirijuma je negativan, nešto više od 3% u minusu, prema podacima sa CoinMarketCap-a.

Na listi CoinMarketCap-a, svih top 10 novčića po tržišnoj kapitalizaciji – osim bitkoina i stabilnog novčića tetera (USDT) – susreću se sa gubicima između 2% i 5% na dnevnom nivou u vreme pisanja.

Ripl (XRP) je u padu od 4%, trgujući se za 0,46 dolara u vreme pisanja, prema CoinMarketCap-u. Kardano (ADA) je izgubio oko 4% i trguje se za oko 0,17 u proteklih 24 sata u vreme pisanja.

Od top 20 najbolje rangiranih novčića na CoinMarketCap-u, deš (DASH) je ostvario solidan rast od 5% u toku 24 sata, trgujući se za nešto više od 274 dolara u vreme pisanja. Altkoin je skočio 20 dolara za sat vremena ranije danas i dostigao je 282 dolara, pre nego što je blago opao na trenutnu vrednost.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta sada iznosi oko 283 milijarde dolara u vreme pisanja, što je manje od nedeljnog maksimuma od 299 milijardi dolara.

Prošli dan je osvanula vest da su 4 mesta od prvih 40 na Fortune-ovoj godišnjoj rang listi za najmoćnije mlade influensere u globalnom poslovanju dobili pet inovatora iz kripto sfere, što je više nego duplo u odnosu na prošlu godinu.

Kako se kripto sve više provlači kroz svakodnevicu, britanski zakonodavci preispituju postojeće zakonske okvire kako bi osigurali da britanski sudovi ostanu “konkurentan” izbor za preduzeća koja koriste pametne ugovore.

Bivši izvršni direktor Vol strita i osnivač kripto trgovačke banke Majk Novograc je, međutim, rekao da očekuje da će proći “pet do šest godina” kako bi došlo do masovnog usvajanja kriptovaluta i blokčeina.

Izvor: Cointelegraph

guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nenad Lazarevic
Nenad Lazarevic
21/07/2018 19:17

BTC gospodin. Inace, postoji nova blockchain igra, Giftomon. Prva igra sa pravim gameplay-om, i moze se cak poceti bez ulaganja. U sledecih godinu dana, crypto i gaming bi trebalo da ‘rode’ nesto interesantno, samo je pitanje ko ce to najbolje da implementira.

Dušan Račić
Admin
Dušan Račić
22/07/2018 00:04

Ja jedva cekam da udje to u mainstream ali isto da rese problem sa majnovanjem. Ovo je apsolutna ludnica, morace mining mnogo da se decentralizuje inace nece opstati na ovom nivou. Pogledacu tu igru sutra cim ustanem

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x