Biostar potvrdio X570 matične ploče

Biostar je zvanično potvrdio putem saopštenja objavljenog na sajtu kompanije da će pokrenuti svoju četvrtu generaciju Biostar Racing serije AMD matičnih ploča za nadolazeće Ryzen desktop procesore.

Najava kompanije Biostar je zvanično priznanje da će AMD-ove matične ploče X570 ugledati svetlo dana na Computex 2019, koji će se održati od 28. maja do 1. juna. Biostar je pazio da ne spomene termin X570 ili Ryzen 3000 serijuu saopštenju za medijke. Koristeći logičko razmišljanje zasnovano na uspostavljenoj konvenciji imenovanja, četvrta generacija Biostar matičnih ploča bi trebala nositi X570 oznaku, osim ako AMD ne odluči čarobno izdati drugi čipset, što je malo verovatno.

AMD je svim snagama čuvao informacije o X570 čipsetu, ipak po svemu sudeći X570 bi mogao da bude game changer po svim mogućim pitanjima. Ne samo da je dizajniran da iskoristi predstojeću Ryzen 3000 seriju, za koju se priča da ima do 16 jezgara, već i prvi čipset na matičnoj ploči koji dolazi sa podrškom za najnoviji PCIe 4.0 standard.

Kao flagship chipset, overklokovanje će najverovatnije biti otključano za sve procesore. Uzimajući u obzir evoluciju od X370 do X470, možemo očekivati da X570 dolazi sa boljom memorijskom podrškom i podrškom za druge AMD-ove ekskluzivne tehnologije, kao što su XFR2, Precision Boost Overdrive (PBO) i StoreMI, dok količinu USB portgova u ovom trenutku možemo samo nagađati

Biostar će X570 modele predstaviti  na Computex 2019, što znači da bi u narednih mesec dana mogli dobiti celokupne informacije vezane za čipset

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x