Apple zaključava vaš telefon u slučaju zamene baterije ???

Koristite neoriginalnu Apple bateriju na svom iPhone-u? Apple će sada blokirati ključne funkcije iOS-a.

Važna poruka o bateriji – Nije moguće proveriti da li iPhone ima originalnu Apple bateriju. Zdravstvene informacije nisu dostupne za ovu bateriju. Ovo ćete videti sada zahvaljujući nadogradnji koju Apple ima za iOS, a koja će zaustaviti ljude da koriste baterije na svojim iPhone uređajima.

Ifixit govori da je Apple aktivirao „uspavano softversko zaključavanje“ u iOS-u koje će zaustaviti da rade funkcije poput Zdravlje baterije u podešavanjima, ali to će raditi ako imate originalnu Apple bateriju.

Međutim ako sami zamenite bateriju na vašem iPhone-u, dobićete važnu poruku o bateriji koja će blokirati funkcije na vašem telefonu. To će se dogoditi ako koristite kopiju ili oficijalnu Apple bateriju, tako da ako svoj iPhone ne odnesete u Apple ili u ovlašćeni serviser kompanije Apple, nemate sreće. Jednostavna stvar koja uzrokuje to je mikrokontroler na samoj bateriji kompanije Texas Instruments, koji sadrži autentifikacije koja sadrži podatke koji spajaju bateriju sa logičkom pločom unutar iPhone-a. Apple sada to proverava, pa ako se identifikaciski ključ ne podudara sa iPhonom, pojavljuje se upozorenje „Service“ i blokira vas.

Ostaje na vama da ne mate izbora i prisiljeni ste da nosite svoj telefon u oficijalni servis.

Ali ne brinite, Apple navodi da to rade iz razloga sigurnosti naravno zapitaćete se svi da li je to baš pravi razlog??? Novo zaključavanje softvera nalazi se i u iOS 12 i iOS 13 i zasad utiče samo na iPhone XR, iPhone XS i iPhone XS Max.

Izvor: tweaktown


guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x