SLUŠALICE BEZ MANE!? | Asus ROG Delta White Editon

Najteži deo je bio započeti pisanje ove recenzije zato što sam i dalje pod snažnim utiskom  i dosta dugo sam se pitao da li su slušalice stvarno toliko dobre ili ipak preuveličavam stvari. Pustio sam da se stvari slegnu, vratio se na moj Redragon Zeus headset koji je takođe jako dobar i rešio da istestiram još jednom. Slušalice su ponovo ostavile snažan utisak i nakon ponovljenog testiranja, jednostavno nemam dovoljno reči da izrazim svoje impresije ovim headsetom.

Asus ROG Delta White

Kompletan utisak je fenomenalan od udobnosti preko kvaliteta izrade pa sve do zvučne slike i počeću baš tim redosledom a videćete i zašto. Ne volim previše vremena da gubim na propratni paket osim ako nemamo nešto posebno o čemu bih voleo da popričamo. Uz Asus Rog Delta White slušalice nam dolazi konverter sa USB Type C na USB 2.0 iz čega odmah možete da zaključite da slušalice imaju Type C konekciju čime gledaju u budućnosti ali su ujedno uvrstili i običnu USB konekciju kako bi u susret izašli konzolnim igračima ali i PC gejmerima koji nemaju USB C konekciju na svom računaru. U paketu se nalazi i modularni mikrofon o čijem kvalitetu ćemo odvojite par rečenica pred kraj ove recenzije a pored svega ovoga u paketu se nalazi i par dodatnih ROG Hibridnih jastučića koje su spakovali pomalo traljavo tako što su kompletan propratni paket ugurali u jednu malu kutijicu.

Kvalitet izrade me je ostavio bez reči. Delta slušalice su ujedno fleksibilne a rigidne što je po mom skromnom mišljenju veoma teško ostvariti, ali recept do kojeg su došli ROG inženjeri treba prepisivati u budućnosti. Na vrhu rajfa koji je obložen proteinskom kožom je Asus utisnuo svoj premium brend, dok se sa unutra nalazi sunđer koji čini ovaj headset vrlo udobnim u kontaktu sa vašom glavom. Headset možete savijati po svim osnovama a on neće ni da krcne. Ostatak nazovimo ih držačima za školjke, su sačinjeni od metala koji se putem zgloba mogu rotirati za 90 stepeni prema vama i nekih 15tak stepeni od vas. Zbog ove rotacione osobine školjke će se prilagoditi vašoj glavi ali ujedno rotacija može biti veoma korisna kada ih skidate sa glave i ostavljate na sto ili na stalak a u prvi plan želite da istaknete RGB efekte i tako poboljšate setup.

Verovatno vas najviše zanima šta se to nalazi ispod školjki u obliku slova D zbog čega ovaj headset čini veoma kvalitetnim. Kada sam radio recenziju Rog Delta Core slušalica živeo sam u ubeđenju da su slušalice gotovo identične stim da Core verzija ne poseduje RGB osvetljenje. U Rog Delta slušalicama nalazimo kombinaciju 4 Sabre 9218 DAC-a tačnije digitalno analognog konvertera. U pitanju je konfiguracija jako kvalitetnih DAC-ova koji u kombinaciji sa 50mm neodijumskim drajverima čine zvučnu sliku jako kvalitetno. Bukvalno svi tonovi su na mestu, a posebno mi se dopadaju srednji i visoki tonovi koji su jako kvalitetni, jasni i precizni. Bukvalno sam u nekim pesmama čuo tonove koje do sada nisam bio u prilici da čujem a to je sve zahvaljujući jako kvalitetnoj zvučnoj slici.

U zavisnosti od jastučića će se menjati i noise cancelation, pa ukoliko koristite po meni udobnije jastučiće od tkanine imaćete manji efekat nego da koristite jastučiće koji su fabrički ugrađeni. Meni čak ovo nije mana već prednost stvarno volim da znam čak i u najmanjoj meri šta se dešava oko mene a ne da me komšija obavesti ako mi se stan zapalio ili poplavilo kupatilo.

Asus Rog Delta slušalice bilo u belom ili originalnom crnom izdanju su lagane slušalice u čijoj zvučnoj slici možete uživati satima bez potrebe da ih skinete sa glave, čak šta više kvalitet zvučne slike vam neće to dozvoliti. Rog Delta su slušalice koje poseduju sve što očekujete od jednog headset-a i skoro su na korak od savršenog headset-a. Zato ću ovoga puta ostati dosta kritičan jer smatram da Asus može popraviti nedostatke koji ne bi trebalo da se nalaze u ROG portfoliju slušalica pa zbog toga ne treba da vas izenandio da je Asus Rog Delta Headset više nego zradio Štreberi Ruby i Advance Design nagrade.

Ostavite komentar...

avatar