OVI PREKIDAČI SU BOLJI OD MEHANIČKIH!? ASUS ROG STRIX SCOPE RX

Danas na testu se našlo nešto nesvakidađnje, što baš i nije nepoznanica Rog kompaniji. U rukama držimo Asus Rog Strix Scope RX tastaturu koja u sebi ima ugrađene optičke Rog RX prekidačnje.

Krenimo od dizajna same Rog Strix Scope RX tastature. Svima je jasno da je reč o Full Size tastaturi kod koje imamo normalan numerički deo, kompletne Function tastere kao i veliki broj dodatnih funkcija koje možete aktivirati kombinacijom pomoću FN tastera. Kada govorimo o kvalitetu izrade tastatura je jako dobra, ne podleže ni pod kakvim silama a pod tim mislim silama savijanja, uvijanja i ugibanja. Za neverovatno otpornost najviše je zadužena jako kvalitetna plastika koju imamo u osnovi dok je gornji sloj prekriven sivom aluminijumskom pločom. Iako imamo agresivne ivice, završna obrada aluminijumske ploče je na visini zadatka za ROG brend. Zadnja strana je izrađena u minimalističnom stilu sa izrezbarenim površinama gde se jasno ocrtava ogroman logotip. Pored ROG brenda vidimo i 5 gumirane stopice koje svoj zadatak ispunjavaju uspešno a to je da tastaturu održe na mestu. Na vrhu zadnje strane se nalaze i jednostepeni podizači koji će tastaturi dodeliti određeni nagib. Delovi podizača koji imaju dodira sa vašom radnom površinom su gumirane prirode kako bi napravili određeni vid trenja da se tastature ne bi lako pomerala prilikom svakodnevnog korišćenja. Rog Strix Scope RX je opremeljena IP56 sertifikatom a to su zaštite na prašinu i prolivanje tečnosti.

Dolazimo i do prodajne tačke Rog Strix Scope RX tastature, sami prekidači. U pitanju su optično mehanički prekidači koje je Asus lično dizajnirao za ovu tastaturu. Reč je o prekidačima koji aktivaciji ne registruju putem iglice kao što to rade mehanički prekidači, već putem laserskog zraka. Rog Strix RX Red taster aktivaciju beleži samo nakon putanje od 1,5mm dok do dna tasteru ostaje da pređe još 2.5mm. Koliko su vašni detalji u takmičinju može da posvedoči delo Kobi Brajanta kada je od Nike kompanije tražio da mu skrati debljinu đona za milimetar kako bi njegove reakcije bile eksplozivnije i brže. Iako je putanja do aktivacije svega 1,5mm, to ne omogućava nepoželjne klikove zbog inicijalne sile od 40g pa sve do 55g za potpuni pritisak tastera. Mogu vam reći da sam zaista uživao igrajući WoW, Resident Evil 3, CS GO ali isto tako koristeći ovu tastaturu za svakodnevni rad poput pisanja recenzija i vesti, dopisivanja, pretraživanja po internetu, programiranja i mnogo drugih stvari.

Zaključak je takav da je Rog Strix Scope RX jedna jako kvalitetna tastatura sa donekle inovativnim prekidačima zbog čega je ova tastatura od nas zaslužila Štreberi Advance Design i Štreberi Ruby priznanja.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x