NAŠ PC BUILD OD 2500€! RYZEN 5 5600X + RTX 3080! 10 GAMING TESTOVA (1440p + 2160p)

Mislim da na kanalu do sada nismo imali skuplji i jači build. U pitanju su apsolutno High End komponente gotovo po svim segmentima, počevši od matične ploče do grafičke karte i drugih stvari. Da se razumemo, ovo je prosto iživljavanje, ovaj build je potpuno nepotreban ukoliko nema dvojaku funkciju a to je da služi za posao a da vam pored posla služi i za gaming. Ali hajdemo polako, komponentu po komponentu da vidite kakva čuda stvara četvrta generacija Zen procesora u kombinaciji sa Asus Tuf RTX 3080 grafičkom kartom.

Kada govorimo o grafičkoj karti izbor je spao na Asus Tuf RTX 3080 koja se može naći po ceni od 1100 evra što opet mislim da je stvarno previše pogotovo ako u obzir uzmemo da je preporučena cena od strane NVIDIA kompanije za referentu izvedbu ovg čipa 700$. Da će se prodavati, apsolutno hoće, u poređenju sa RTX 2000 serijom karta vredi četvorocifrenu sumu novca ali je sa druge strane duplo veća od preporučene cene. Dokle god ima ljudi da plaćaju ovu kartu tako visoko, cena ova karte će biti ludačko visoka.

Što se tiče samo TUF izvedbe, imam samo reči hvale i veurjem da je jedna od najboljih karti u srednjem segmentu sa 3080 grafičkim čipom. Neverovatno hladna i tiha, frekvencije sa najnovijim drajverima dostižu frekvencije oko 2000 MHz. Karta je nategnuta do kraja, neke overklok avanture preporučujem samo ukoliko znate šta radite. Undervolt metodom možete značajno smanjiti potrošnju ali zadržati performanse.

Nakon svih testova koje ste videli, red je doneti neki gaming zaključak. Razlika između 1080p i 1440p je jako mala, gotovo da imate isti FPS u većini naslova koji su grafički zahtevni i zbog toga nisam hteo da ubacam 1080p rezoluciju. Kao što ste mogli da vidite karta je savršena za monitore sa visokih osvežavanjima u 1440p rezoluciji gde gotova sve igre nude preko 140 frejmova po sekundi. Kada je reč o 2160p rezoluciji na jako visokim podešavanjima frejm je samo u dve igre bio ispod 90, stvarno neverovatan rezultat. Što se tiče gaminga ovo je HIGH END mašina i uživaćete godinama.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x