NAJBRŽI 4K MONITOR NA TRŽIŠTU!? ASUS ROG XG27UQ

Ovo je prvi monitor na svetu sa DSC tehnologijom koji omogućava 4k rezoluciju sa osvežavanjem od 144Hz i sve to sa uključenom HDR opcijom. Da Asus ostane dominantan na našem tržištu, pobrinula se lokalna kancelarija koja je donela jednu fantastičnu stvar za sve nas kupce. Ukoliko se desi kvar sa Asus monitorom koji podleže garanciji i sve se ovo odvija u garantom roku, Vi dobijate bukvalno nov monitor sa garancijom koja počinje da teče iznova za šta se brine zakon o potrošačima.

Iako je ovo prvi monitor sa ovakvim karakteristikama, glavna boljka je sam ekran gde vidimo kompromise u odnosu na PG27UQ koji je Top Tier primerak sa odličnim funkcijama. Ako bih morao da opišem XG27UQ ukratko, moje reči bi glasile da je ovo osiromašeni PG27UQ sa mnogo nižom cenom koja iznosi nekih 900$. Na tržištu ne postoji ogroman broj monitora sa ovakvim karakteristika, pogotov ako u obzir uzmemo da je asus hteo da pogura novu implementaciju DSC video enkodovanja.

Svima je jasno da je ovaj monitor zalogaj za budućnost, retko koja igra čak i sa najjačom mainstream grafikom a na to misli RTX2080Ti, može da nam isporuči 144 frejmova u 4k rezoluciji.

Iskreno, bilo je zadovoljstvo testirati ovaj monitor i zaista obožavam svoj posao. Da nije ovog YouTube kanala u životu nikad ne bih probao nešto fascinantno kao ovaj monitor. Zbog svojih napora da nam pruži nešto inovativno Asus Rog Strix XG27UQ monitor je od nas dobio Evolution Design nagradu kao prvi monitor koji može da isporuči 144Hz u 4k rezoluciji bez uticaja na kolornu šemu

Ostavite komentar...

avatar