MISTERIOZAN MIŠ KOGA MOŽETE MODOVATI PO VAŠOJ POTREBI! – Asus Rog Strix Pugio II

Ukoliko ste aktivno ispratili CES početkom ove godine, verujem da nije mogla da vam promakne prezentacija novih periferija iz Asus kompanije među kojima je i druga verzija Pugio miša koji se može rastaviti u sitna crevca.

Moram vam reći da nisam veliki obožavalac testiranja perfierija zato što se na kraju testa recenzija svodi na ličnu subjektivnost. I mnogi se začude kada im spomenem da najviše volim da testiram procesore i grafičke karte, baš zato što ima najviše posla oko njih. Ali kada se svodi završni račun imam brojke na koje mogu da se oslonim zbog čega sam mnogo više ubeđen u kvalitet informacija koje vam iznosim. Sa druge strane veće zadovoljstvo mi predstavlja testiranje kvalitetnih periferija kao što je Asus Rog Pugio 2 gde mogu da uživam u svim premium osobinama ali i nekim novim stvarima koje do sada nisam imao prilike da isprobam.

Na prvu pogled nisam mogao da se začudim koliko miš odgovara mojoj šaci u Palm Gripu. Kao da su uspeli da izliju otisak moje šake i naprave miša isključivo za moje potrebe. Moraću vas obradovati da srednjim šakama ovaj miš nudi i odličnu udobnost u Claw grip poziciji, dok je za Finger Tip nešto veći nego inače. Mislim da je grba koja nije toliko visoka zaslužna za udobnost ali u obzir moramo uzeti i samo teksturu za krajnje prste koju nećete ni osetiti, dok su bočni tasteri u tačnoj poziciji kako bi ste ih lako aktivirali. Na samom dnu se nalazi velika teflonska površina za pomeranje miša koja ni u jednom trenutku nije štucala prilikom desetodnevnog testiranja.

Asus Rog Strix Pugio II

Kada govorimo o samom obliku, Pugio 2 spada u simetrične miševe gde je ROG ovu osobinu poboljšao na novi nivou. Pugio 2 miša možete modovati po vašim idejama, pa tako sva četri bočna tastera veoma lako možete prekriti sa posebnim delićima koje dobijate u sklopu propratnog paketa. Verujem da ste do sada primetili zamućeni ROG logo koji je ovaj efekat dobio zahvaljujući specijalnoj plastičnoj površini na samom vrhu za koju sve pohvale. Ne samo da je estetski efekat predobar da ne kažem savršen, već je i u dobnost ovog materijala baš prijatna za šaku.

Asus Rog Strix Pugio II

Pozitivno me je iznenadila stvar da se Pugio 2 sa računarom povezuje na 3 načina i to preko Bluetooth dongle-a, putem bežične 2.4GHz konekcije ali i žičnim putem preko USB Type C konektora. Polovinu testa miš je radio na Wi Fi, dok je drugu polovinu radio putem Dongle-a, dok je svima jasno da nema potrebe da testiramo miš i žičnim putem koga čini modularni kabl sa gumiranom površinom. Punjenje Pugio II miša traje svega 2 sata do 100% a nakon toga ga možete koristiti i do 100 sati neprestano.

Asus Rog Strix Pugio II

Ono što vas verovatno najviše zanima jeste cena i kvalitet senzora, a mi zapravo ne znamo ni jedno od te dve informacije. Što se tiče cene ako bih morao da nagađam na osnovu BRENDA i osobina miša, neće biti tako mala. Iako ne znamo tačan model optičkog senzora ipak je reč o jako kvalitetnom senzoru sa DPI rezolucijom od 16,000 maksimalnom brzinom od 400 IPSa i sa 40g ubrzanjem. Upravo ove senzorske osobine smo mogli da vidimo i na jako kvalitetnim ali i skupim miševima poput Logitech G903.

Jedan jako ozbiljan primerak sa ogromnim brojem funkcija poput 3 vrste konektivnosti, jako kvalitetog senzor, simetričnog i modularnog dizajn i puno drugih stvari. Za koju god cenu da se Asus odluči, mislim da nećete pogrešiti sa kupovinom miša.

Asus Rog Strix Pugio II
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x