LAGAN, PRECIZAN I UDOBAN! ASUS ROG STRIX IMPACT II RECENZIJA

Druga iteracija Impact miša dosta podseća na Pugio 2 samo bez premium funkcija i dodatnih bežičnih konekcija dok je propratna oprema bogata baš onoliko koliko i očekujete od propratne opreme miša a to je sam miš. Očigledno je da se Asus ove godine pozabavio sa naslednicima legendarnih miševa pa ću iz tog razloga utrošiti malo vremena da Impact II uporedimo sa njegovim prethodnikom.

Asus Rog Strix Impact II

Kao prva i najvidljivija razlika je u tome što Impact II nema obline kao prvobitna verzija, dok su tasteri u malo drugačijem izdanju. DPI taster je sklonjen na dnu miša zbog čega Asus dobija palac gore od mene. Znate dobro koliko smo Račke i ja zagovarali ideju da se ovaj taster stavi na dno kako ne bi smetao, baš iz razloga da se DPI koraci ili profili vrlo retko menjaju i lepo je videti da se naše ideje realizuju u delo, iako je malo verovatno da je naše mišljenje uticalo na to.

Druga razlika se ogleda u samoj težini koja je smanjena za više od 10%, pa ovog puta imamo miš sa težinom od svega 79 grama, što je dobra stvar za sve osobe koje vole brza pomeranja. Primetio sam da mnogi vole opletene kablove, ali jedina prednost opletanja jeste sama izdržljivost, što je dobro ukoliko držite igraonice gde je potrebno da svaka vaša komponenta bude baš kvalitetna. Sa druge strane, kabl je dosta težak i ne ostvarju pravi kontakt sa radnom površinom što može učiniti vaše kretanje težim ali i manje preciznim. Asus je celokupnu ideju lakog miša realizovao u delo a na sve to dodao je USB konekciju putem mekanog i gumiranog kabla zbog koga nećete ni osetiti da se ovaj miš povezuje žičnim putem.

Dodatak na sve ovo je poboljšani senzor koji se nalazi u nasledniku Impact I modela ali i dva dodatna bočna tastera koji se mogu remapirati putem software-a. Iako ne znamo tačan model senzora, ipak znamo neke informacije na osnovu kojih možemo da zaključimo da se radi o višoj srednjoj kategoriji senzora. Reč je o senzoru koji ima DPI podešavanja sve do 6200 , ubrzanje od 30G i raspolaže sa brzinom od 220 incha po sekundi. Ako vratim film unazad, isti ovaj senzor se nalazi u miševima kao što su Tuf Gaming M5, Asus Rog Gladius II i Pulsefire Core RGB.

Levi i desni klik su jasni i precizni i to je feedback koji mi je nedostajao dosta dugo. Nakon klika svim čulima će biti jasno stavljeno do znanja da ste aktivirali taster, što u drugu ruku može da bude problem ako nemate luksuz da koristite malo bučniji taster. U celoj priči mi se dopada ideja da tasteri nisu zalemljeni već su modularnog tipa pa veoma lako ih možete zameniti nekim drugim kompatibilnim sa liste koje možete videti na Asus sajtu.

Asus Rog Strix Impac II je predstavljen na CES-u 2020. godine i sa sobom nosi sve što smo i očekivali. Feedback klikova je nešto što je potrebno svakom mišu kao i kvalitetan senzor a to su upravo osobine koje krase ovog mališu.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x