KAKO POBOLJŠATI INTERNET BRZINE I SIGNAL U CELOM STANU, KUĆI ILI POSLOVNOM PROSTORU!?

Danas neće biti klasične detaljne recenzije sa naše strane jer danas želim da iskoristim ove proizvode da poboljšam internet u našem stanu za snimanje. Kad god odemo na terasu da popijem kafu ili u sobu do nje, internet signal i brzine opadadnu do te mere da internet postane neupotrebljiv. Zato smo danas rešili da to promenimo u našem studio i to ćemo uraditi pomoću jednog od ova dva rutera.

Glavna razlika između ova dva sistema je u brzini i konektivnosti. Zen WiFi AC Mini jedino na 5GHz radi na AC signalu do 867 Mbps dok je za 2.4GHz zadužen već pomalo zastareli N standard. Sa druge strane Zen WiFi AX mini poseduje dual band na AX standardu sa maksimalnom brzinm od 1200Mbps za 5GHz i 570Mbps za 2.4GHz. Ostale specifikacije su gotovo identične počevši od pokrivenosti, kvaliteta izrade pa sve to software-a.

Zen Wi Fi AX je daleko snažniji sistem, ne samo zbog brzina već i konfiguracije samih signala. 2.4GHz je daleko bolji za penetraciju čvrstih dela u poređenju sa 5GHz-nim zbog čega ćemo naš studio opremiti Zen WiFi AX sistemom koji je po svim osnovama daleko bolji od AC, ali ujedno ćemo pokazati da za ove svrhe možete koristiti i Zen WiFi AC sistem.

U paketu se nalaze 3 noda od kojih je samo jedan ruter dok ostali rade kao čvorišta. Sami nodovi su minimalističnog oblika i skroz nenametljvi i verujem da će se uklopiti uz vaš nameštaj u kući, stanu ili poslovnom prostoru. Na prednjoj strani se nalazi ASUS logo i LED svetlsnu indikaciju koja na osnovu boje govori o stanju mreže. Na gornjoj strani vidimo rupe kako bi cirkulacija toplog i hladnog vazduha bila još efikasnija a nodovi se ni u jednom trenutku nisu zagrevali, čak šta više bili su jako hladni.

Putem software-a možete videti detaljne informacije na vašoj mreži, kvalitet signala i da li ste nodove lepo pozicionirali. Kako sistem ne poseduje USB portove, samim tim ne postoji ni opcija za skladištenje ali smo isto tako uskraćeni i DUALWAN opcije koja ume da bude jako zgodna. Asusvo software je jako kompleksan gde možete podešavati gotovo šta god zamislite.

Ova konfiguracija je jako dobra stvar za nas, jer smo do sada morali da vučemo kabl od rutera do radnog stola u hodniku a internet u dnevnoj sobi i na terasi gotovo da ne postoji. Ovim sistemima smo uspeli da rešimo naš problem sa internetom i ja sam jako zadovoljan. Da li je ovo najbolje rešenje nisam siguran ali za ono što vam treba ceo Asusov ekosistem je fantastičan.

Mislim da bi zbog svih napora u mrežnoj opremi Asus trebao od nas da dobije jedno veliko Evolution Design priznanje.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x