Cooler Master MH-751

Dizajn i hardverski deo

Kada se prvi put domognete slušalica, shvatićete koliko su zapravo lagane. Najveće zasluge ima kompletna konstrukcija od plastike, a ukoliko ste nekim slučajem pomislili da je ovo još jedan headste u nizu koji je izrađen od loše plastike, moraću da vas demantujem. Slušalice su sa namerom osmišljene i napravljene od kvalitetne plastike, dok su udobni jastučići od pledera i dobro proračunata sila zatezanja itekako zaslužni za udobnost. Jedino je rajf delimično izrađen od metala, što slušalicama daje epitet robusnosti.

U osnovi MH751 headset je sačinjen od neodimijumskih 40mm drajvera sa rasponom frekvencije od 20 pa sve do 20,000 Hz sa impendanos od 26Ω. Kvalitet zvuka je zaista dobar, ali ne najbolji što smo čuli, bar kada je reč o gejmingu. MH751 su predstavnici Stereo headset-a gde jedino mogu zameriti niskim tonovima, tačnije neizraženom basu. Upravo zbog ove “negativne“ osobine slušalice nude kristalno jasan i prirodan zvuk koji će se dopasti svim ljubiteljima sportskih aktivnosti.

Mikrofon je modularnog tipa, što potvrđuje konstataciju da su namenjene za sve vrste aktivnosti a ne samo za gejming. Ni jedne slušalice ne poseduju savršen mikrofon, iskreno se nadam da će se u budućnosti ti promeniti, pa za neki prelazni period ga možete koristiti za snimanje i streamovanje, dok je za komunikaciju veoma dobar.

Slušalice se mogu rotirati za 90 stepeni ka unutrašnjosti i 30 stepeni ka spolja, što ih čini veoma agilnim i fleksibilnim. Očas posla će te ih strpati u ranac i tako koristiti za razni vid putovanja.

Opleteni kabl je dužine 1,5metra, i ovu dužinu smatram savršenom za konekciju sa mobilnim uređajima ili konzolama i opremljen je 4-pole konektorom. Na samom kablu se nalaze kontroler jačine zvuka i taster za mutiranje mikrofona, a ukoliko želite da razdvojite zvučni i mikrofon kanal, u paketu nam je Cooler Master ubacio Y razdvojnik koji će dodatno produžiti kabl za 30cm, što čini ukupnu dužinu 1,8m ukoliko slušalice koristite na računaru.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x