BEŽIČNI MIŠ SA PROMENLJIVIM TASTERIMA! ASUS ROG IMPACT II WIRELESS

Danas na repertoaru imamo Asus Rog Impact II miš u svom bežičnom izdanju a kako bi recenzija bila potpuna uporedićemo ga  sa žičanom Impact II edicijom pošto su razlike na prvu pogled jedva uočljive.

Telo Rog Strix Impact II Wireless miša je sačinjeno iz dva jasno razdvojena dela što standardnim klikovima daje potpunu nezavisnost i kontrolu. Reč je o simetričnom mišu zbog čega će ga mnogi svrstati u ambideksteroznu kategoriju miševa, ipak bih malu prednost zbog dva bočna tastera sa leve strane dodelio desnorukim osobama.

Impact II miš je u potpunosti izrađen od plastike sasvim pristojnog kvaliteta koga sa težinom od 93 grama možemo svrstati u miševe osrednje težine. Plastika oko Scroll točkića poseduje “glossy” završnu obradu koja je magnet za prašinu i otiske dok ni na grebanje nije baš otporna. Kako se Scroll jako često koristi, mislim da je izbor materijala na ovom delu jako loš što će ostaviti jasne znake korišćenja nakon nekoliko meseci konstatnog rada.

Voleo bih da su crnu monotoniju gornje strane razbili sivkato belom površinom kao što su uradili  na donjoj strani sa PTFE klizačim, u narodu poznatiji pod imenom teflonski klizači. Osim teflonskih klizača na donjoj strani možemo videti DPI taster kao i taster za uključivanje i isključivanje baterije miša, dok se optički senzor nalazi na sredini teflonskog lambda simbola. Ako ste se zapitali čemu služe četri gumirane rupice tu misteriju ću vam otkriti nešto kasnije.

Tasteri na Rog Strix Impact 2 mišu su potpisani od strane Omron kompanije sa životnim vekom od 15 miliona klikova sa prijatnom povratnom informacijom, ne previše clicky već baš onako na mestu. Asus je mislio na sve korisnike sa svojom Push Fit karakteristikom koja omogućava zamenu tastera u svega par minuta što znači da tasteri nisu lemljeni već su Hot Swap karaktera.

U poređenju sa običnim Impact II mišem, Wireless edicija poseduje jednu konekciju više.Dimenzije miša su iste, tako da se gripovi stopostotno podudaraju. Wireless edicija je zbog ugrađene baterije za 15tak grama teža od obične edicije što meni nije pravilo problema. Minimalne razlike vidimo i u RGB osvetljenju gde smo kod Wireless edicije uskraćeni za jednu zonu koju ja nazivam farovima. Kao zadnju vidljivu opciju mogu da izdvojim i teflonske klizače koji su ovoga puta u beloj boji za šta moram priznati da mi je mnogo primamljivija za oko. Poslednja i za kraj najviše bitna razlika je u samom senzoru koji je za stepenik kvalitetniji na Wireless izvedbi.

Zbog celokupne slike koju smo videli, Asus Rog Impact II Wi Fi je od nas zaslužio Advance Design nagradu.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x