Asus Rog Theta 7.1 – Vrhunski HEADSET

Krenuću od same namene Rog Theta headseta koji kao primarnu konekciju poseduje USB Type C konektor dok se u aksesoaru može pronaći i adapter za USB 2.0 konekciju. Da je kompatibilna sa mobilnim uređajima i konzolama jeste ali se zapitajte da li biste ovako kabaste i slušalice koje teže 650 grama nosili u prevozu, šetnji ili trčanju. Većina bi na ovo pitanje odgovorila sa NE a ja ću morati da se složim sa vama.

Kada govorimo o kvalitetu izrade, na prvu loptu se vidi da je reč o premium headsetu koji je većinski izrađen od metala sa obrisima jako kvalitetne plastike kako ne bi bespotrebno povećavali težinuo ionako već teškog headseta. Mislim da je ideja da se rajf napravi od plastike bio jako loš potez sa razlogom da slušalice krckaju baš na tom delu koji se rasteže kada slušalice stavljate ili skidate sa glave. Na školjkama se sa spoljne strane može videti po meni skroz bespotreban RGB logotip, znate 2020. je i sve što nema RGB jednostavno ne valja, nadam se da ste osetili ironiju u načinu izražavanja.  Iz obe školjke imamo izlaz u vidu debelog gumiranog kabla dok se na levoj školjci nalaze sve hardverske kontrole a to je prekidač za promenu moda kao i točkić sa povratnom spregom koji ima dvostruku funkciju. Prva funkcija se nameće po logici a to je da pomoću točkića možete menjati intezitet zvuka u zavisnosti od smera dok drugu funkciju ostvarujete putem klika na isti taj točkić kako bi ste mutirali ili aktivirali mikrofon koji svoje stanje izražava putem LED lampice, pa ukoliko vidite crveno svetlo na mikrofonu to znači da ste ga mutirali.

Istina je da Headset košta 300$ što je stvarno mnogo za jedno parče periferije i zato vam neću odgovoriti na pitanje da li se isplati headset ili ne, već to morati sami zaključiti ali jedno je sigurno ovo je Top Tier headset. Ponovo ću ostati dosta kritičan i umesto najprestižnije Top Tier nagrade kao podsticaj da naprave još kvalitetniji Headset Rog Theta 7.1 slušalicama dodeliti Štreberi Ruby priznanje kao headset koji je na korak do savršenstva, ali samo zato što znam da Asus može za nijansu bolje.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x