Asus Rog Strix Z490-A

Asus je u svom portfoliu ploča uvek imao pregršte modela za sve kupce i sve ideje. Danas se na testu našla Asus Rog Strix Z490-A ploča koja je savršena za BELE PC BUILDOVE.

Asus Rog Strix Z490-A je više nego dovoljna da napajate čak i najjaču aždaju u vidu intel core i9-10900k sa overclock-om preko 5.0GHz koja na naponu od 1,28V može da povuče i preko 250W. Sve do ove cifre VRM sekciju možete napajati putem 8pin EPS konektora.

Konfiguracija naponske sekcije izrađena je u 12+2 dizajnu gde su 12 naponskih faza namenjeni za Vcore, tačnije procesorsku snagu, dok su preostala 2 integrisana MOSFETA zauzeta od strane integrisane grafike u samom procesoru. Naponsku sekciju čine takozvani DRMOSFET-ovi potpisani od strane OnSemiconducter-a sa oznakom NCP302045 (45A).

Asus je sa Z490-A pločom u STRIX izvedbi napravio odličan posao. Ploče su savršene za najjači overclock svih Intel Core procesora 10. generacije. Zbog ogromnog broja funkcija kako hardverskih tako i softverskih ploča je jedan VRHUNSKI primerak u srednjoj cenovnoj klasi.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x