Asus ROG Strix Z390-I & G.Skill Trident Z RGB DC 2x32GB 3200MHz

Neću preterano da zalazim u detalje, u prethodnim recenzijama a posebno u Maximus XI HERO recenziji, sam obimno opisao nove Twin faze iz Asus kompanije kao I mogućnosti Z390 chipseta. Fokusiraću se na osobinu koju do sada nismo videli, a to je da dva slota omogućavaju čak 64GB RAM-a, što je fascinantno u celoj priči.

Krenuću od samih modula, koji su same po sebi specifični. Trident Z RGB Double Capacity module je u vreme ove recenzije moguće instalirati na samo 3 ploče I to uz najnoviju verziju BIOS-a, u pitanju su Asus Maximus XI Apex, Maximus XI Gene I ploča sa testa Z390-I. Kompletna ideja je bila da se u malom pakovanju servira količina memorije koja je bila standardna za mnogo veće ploče, pa tako u CL14 tajminzima I XMP 2.0 profilu imamo brzinu od 3200MHz sa količinom memorije od 32GB po štapu.

Kada je reč o layout-u, po svemu viđenom ploča je dosta slična svojim prethodnicima sa Z270 I Z370 čipsetom sa prelepim dizajnom, što je teško ostvariti kod ITX ploča. Iako je proctor skušen u kvadratnom obliku su smestili kako adresibilni tako I obični RGB header kao I 2 M.2 slot gde je jedan bez rešenja za hlađenje, što bi možda bio problem zbog njegovog položaja.

Kada govorimo o poleđinsko I/O panelu, moramo se složiti da je dosta bogat sa fabrički ugrađenim shieldom. Već smo po ovom panelu primetili da je reč o kvalitetnoj AUDIO sekciji sa ALC 1220 kodekom I Texas Instruments pojačivačima.

Bez problema sam ostvario 5.0GHz na procesoru I 3466MHz sa Double capacity modulima što je zaista zavidan rezultat, Verujem da je ova ploča sposobna da iz 9600k izvuče za nijansu bolje rezultate, ali zbog dizajna naponske sekcije I heatsinkova nisam želeo da preteram

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x