Asus ROG STRIX XG32VQR

Već godinama svi mi kada neko spomene ROG ili ASUS brend pomislimo na nešto vrhunsko i nešto što predstavlja sam vrh.

Neobična stvar kod ovog modela je što pripada kategoriji 16.9 monitora sa osrednjom veličinom displaya dok sa druge strane poseduje zakrivljenost od 1800R. Nekakva ustaljena šema je bila da su veliki monitori ravni ili da budu zakrivljeni wide režimu, dok je Asus XG32VQR sušta suprotnost.

Kada govorimo o osnovnim karakteristikama, XG32VQR je monitor veličine 31,5” sa odnosom stranica 16:9 I VA panelom koji ima osvežavanje od 144Hz sa FreeSync 2 opcijom u 2k rezoluciji, a naravno tu je i HDR podrška.

Naime, sa svojih 144Hz, XG32VQR, je spreman da nam ponudi neverovatno fluidno gejming iskustvo. Uz pomoć HDR DCI-P3 kolor grejdinga sa display HDR™ 40 sertifikatom, dobijamo bolji contrast, ali I bolji prikaz boja po RGB-u standardu. Veoma zanimljiva je činjenica da kod ovog monitora Free Sync 2 tehnologija može raditi istovremeno sa HDR-om. Ukoliko se ne razumete u HDR tehnologiju, kompletna implementacija HDR™ 40 sertifikata će doprineti boljem prikazu i užitku. Zbog 2K rezolucije, monitor se odlično pokazao i u poslu, pa sam tako uživao monitirajući recenzije na njemu.

Sve u svemu ovo je jedan odličan monitor, pa ako u obzir uzmemo dizajn, kvalitet izrade i peformanse odlučio sam da Asus Strix XG32VQR dobije Štreberi Platinum nagradu.

Uređaj na testiranje ustupila lokalna ASUS kancelarija…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x