Asus Rog Strix Scope

Ako ste pratili dešavanja u svetu hardvera, sigurno znate da je prvobitan naziv ove tastature bio CTRL iliti Control, i to ime je savršeno opisivalo ovu tastaturu. Iz nekog razloga Asus je iznenada svoju najnoviju tastaturu nazvao Scope, ali to je samo ime što ne bi trebalo da se tiče nas kupaca. Ono što prvo vidite kod tastature jeste da je u pitanju puna tastatura sa numeričkim delom, produženom CTRL komandom koja se nalazi sa leve strane kao i multimedijalne komande koje imaju prednost u odnosu na Function tastere.

Ukoliko niste, pogledajte detaljnu video recenziju:

Vratićemo se kasnije na detalje, pređimo na dizajn. Asus Rog Scope spada u red ful size tastatura sa jednim dodatnim tasterom u blizini SHIFT komande, čije prednosti sam odmah iskusio igrajući MMO i MOBA igre. Dodatnim tasterom koji je savršeno pozicioniran dobijate brže reakcije u ovim žanrovima, ali ga u FPS igrama možete koristiti za snajperski nišan, pošto je tik u dodiru sa važim malim prstom.

Tastatura je većinski izrađena od plastike, dok je gornja ploča obložena aluminijumom koji ima dve funkcije i to da pojača efekat RGB osvetljenja koji je pojedinačan za svaki taster i da doprinese robusnosti tastature. Upravo zbog kombinacije plastike koja je visokog kvaliteta i aluminijuma tastatura ne krcka niti se savija pod silama koje nisu predviđene za jednu tastaturu.

Kada je reč o funkcionalnosti, ROG Scope je odrađen u najboljem svetlu sa Cherry MX tasterima kao i registracijom svih klikova istovremeno što je veoma bitno ukoliko u isto vreme želite da pucate, skačete, da se krežete i šta god vam sve padne napamet da uradite u igri. Za ovu tastaturu softver da vam skoro i nije potreban zato što većinu komandi možete raditi u letu među kojima se izdvajaju kreiranje macro komandi, čuvanje i korišćenje jednog od pet profila čija se memorija nalazi u samoj tastaturu što je veoma korisno ukoliko tastaturu nosite na LAN druženjima.

Ukoliko ste ROG-astični i potrebna vam je tiha i pouzdana mehanička tastatura, izborom ove tastature uživaćete više nego da bilo kojim SLIM i Low Profile tastaturama koje smo nedavno testirali. Zbog svega toga, Asus Rog Strix Scope je od nas zavrednela Štreberi Ruby i Advanced Design nagrade.

Uređaj na testiranje ustupila lokalna Asus kancelarija…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x