Asus RoG Strix Scope TKL Deluxe

Danas za vas imam ponovo nešto specijalno, tačnije tastaturu koja u sebi ima genijalni Porn taster ali sada u nešto manjem izdanju bez numeričkog dela ali ipak u Delux varijanti. Neću da zalazim u detalje oko ove tastature, sve što sam imao da kažem za punokrvni model važi i za TKL verziju koja dolazi sa minimalnim izmenama o kojima ćemo i pričati u nastavku. 

Ukoliko niste, pogledajte detaljnu video recenziju na našem YouTube kanalu…

Rog Strix Scope u TKL format je najbolja tastatura bez numeričkog dela koju sam imao prilike da probam što potvrđuje i činjenica da su korišćeni aluminijum na vrhu i tvrdo-kuvana plastika. Kod pojedinih modela ovog tipa ivice su toliko loše obrađene da vam je u jednu ruku potreban oružani list za korišćenje tastatura, kod oba Rog Strix Scope modela ivice su toliko dobro obrađene da me ne bi začudila informacija da je sve ovo ručni rad.

Unapređenje u odnosu na Full Size Scope tastaturu je u obliku underglow trake sa difuzorom koja savršeno prelama boje. Ipak mislim da su napravili mali propust, što nisu ovu traku produžili I duž bočnih ivica. Ukoliko postavite odmorište za dlanove koje se montira tako što prislonite  tastaturi gde će magnet odraditi svoj posao, Underglow traka se uopšte ne vidi I vi gubite delux feature.

Osvetljenje tastature se ostavaruje putem pojedinačnih diode na samom taster koje u kombinaciji sa Double Injection tasterima i metalnom površinom prave odlične efekte. Kompletnu listu efekta možete videte na sajtu pre kupovine, što stvarno pozdravljam I voleo bih da vidim da se svi proizvođači u budućnosti odluče na ovaj korak.

Unapređenje sam primetio I u samim stopicama I podizačima na zadnjem delu tastaure, gde je povećan koeficijent trenja. Ovo je prva tastatura koje je bukvalno u smislu reči zacementirana za sto, pogotov u ravnom položaju, ma nema šanse da je pomerite u tok  igranja omiljenih naslova.

Odlična je ideja da se napravi modularna USB Type C konektivnost putem jako kvalitetno opletenog kabla dužine 1,8m. Suština je da ovaj kabl možete koristiti I za punjenje uređaja koji imaju Type C konekciju, pa tako nemate potrebe da nosite dodatne kablove kada putujete.

Sve ovo je super, ali kada neko kaže Delux, očekujem full tretman, što ovde nismo baš dobili. Kao prvo bih ubacio par dodatnih kapica ali i tastera sa njihovim alatkama kako bi u slučaju bilo kog kvara tastera lako rešili problem. Voleo bih da vidim I neku USB konekciju, ali kako je akcenat ove tastatura na FPS gaming, ova opcija baš I nije potrebna. 

Nemojte pogrešno da me shvatite, Scope TKL Delux tastatura je brutalna, verovatno najbolja TKL tastatura koju sam probao, ali smatram da sa Delux nalepnicom moramo da imamo i Delux dodatke koje sam nabrojao u suprotnom ovaj pridev može se odnositi samo na cenu, a kada govorimo o ceni, cenu na žalost u ovom trenutku ne znamo pa sam tako uskraćen da dam konačan sud Stric Scope TKL Delux Tastaturi. 

Fantastična tastatura i zato ne treba da vas čudi da smo ovoj tastaturi dodelili Advance Design I Ruby priznanje.

Asus RoG Strix Scope Deluxe TKL na testiranje ustupio Asus…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x