ASUS ROG STRIX RTX 2060

Ne želim previše da dužim o najnovijim implementacijama iz Nvidia tabora, ali u prethodnih mesec dana pokušavam da nađem idealnu soluciju za arhiviranje testova grafičkih kartica. Postoji velika verovatnoća da u našu bazu testova uvrstimo neke igre kao standardnu artiljeriju igara koji u sebi imaju integrisanuu benchmark opciju dok sa druge strane želimo da vam prikažemo brojke u najpopularnijim. Sa jedne strane to će zadovoljiti sve pratioce ovog kanala, dok sa druge strane bez imalo dilema mogu vam reći gde se pozicionira bilo koja karta koju smo imali na testu.

Za sve detaljne testove, pogledajte video recenziju:

Dosta smo pričali o RTX i DLSS tehnologijama za koje sam bio baš onako ishajpovan na samom startu, isto tako znate da malo naginjem na zelenu stranu kada je reč o grafičkom segmentu. Ali i dalje mi nije sasvim jasno da li testiram RTX ili GTX karte iz Turing serije, zato što ni nakon 8 meseci testiranje novih tehnologija one uopšte ne rade, bar što se tiče gejminga. Ne samo da ne rade, već sa upaljenom RTX opcijom ni u Metro Exodus ni u BF V naslovu se na prvu loptu ne vidi razlika u hibridnom načinu renderovanja senki a da pri tome gubimo ogroman broj frejmova.

Da malo napravimo pauzu od ogromnog razočarenja, Asus je svojim Strix modelom jednom rečju pokidao. Iznova i iznova sam pokušavao ovu kartu da testiram do krajnjih granica i maksimalno što sam uspeo je da izvučem 63 stepeni celzijusovih a da karta pravi buku od samo 38db. Turing grafički čip je u Superposition testu umeo da zakači i frekvenciju od 2000MHz, što je stvarno neverovatno.

Da li ste spremni izdvojiti dodatnih 70evra za najbolji model to je na vama, ali RTX ili kako bih je ja nazvao GTX 2060 je vredna pažnje. Umalo da zaboravim da napomenem da karta troši 160W i napaja se putem 8+6 pinova koja u majningu može da napravi profit od 60$ mesečno.

Na osnovu svega što smo videli, ova grafička karta je od nas dobila Štreberi Overclocker i Noiseless nagrade. Iskren da budem, ništa ispod 2070 karte nisam očekivao, ali RTX 2060 je daleko od loše karte. Gledano sa strane performansi bez RTX- opcije sa cenom od 330evra, imate za nijansu lošije karte od GTX 1080 koja teško da se može naći ispod 300 evra i to polovna bez garancije. Ali ako se odlučite za jedan fenomenalan model kao što je Asus Strix, to zadovoljstvo će vaš koštati 400evra.

Asus Rog Strix RTX 2060 na testiranje ustupila lokalna kancelarija ASUS-a…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x