Asus Rog Strix Helios

Mnogo je teško kao najpoznatiji brend i proizvođač matičnih ploča uključiti se u priču pc kućišta, tako da je Asus odradio sasvim korektan posao. Istina je da je 300 evra za bilo koji hardver paklena cena, ali Asus nije išao na  masovnu proizvodnju, već je ovo kućište namenio za sve ludake za ROG proizvode. Zaista je šteta posedovati kompletan Asus Aura ekosistem, a pobeći od ovog kućišta, pa tako ako niste kako moja baba kaže zalađeni za ROG proizvode, ovu recenziju ispratite sa edukativne tačke.

Za detaljan pregled, pogledajte video receniziju:

Sa dizajnerske strane, kućište izgleda hmm, rogastično bez dileme. Pristupilo se sa idejom da se uklapa sa svim rog šemama, pa tako na prednjem staklu koje je odvojeno 2,5cm od ventilatora se nalazi ista ona tekstura koja krasi poslednju seriju Maximus Formula ploču. Iako prednja izgleda prelepo, sa dosta prostora za protok vazduha i led trakama koje obasjavaju teksturu, ipak se ispostavilo da po pitanju uvlačenja vazduha može mnogo bolje ali ujedno ako se iskoristi meš ili naprave rupice na staklu što je preterano skupo.

Kada je reč o manipluaciji kablovima, sve je divno kada govorimo o ATX formatu, ali mislim da će te sa Extreme pločama imati malih poteškoća, dok su sve ostale rupe korektno pozicionirane.

Znam par osoba kojima su i šrafovi u ROG brendu, e baš takvim osobama je ovo kućište namenjeno. Ukoliko ste pravi ROG, ovo kućište je pravi izbor za vas, zato što možemo sklopiti ceo AURA sistem u jedno.

Ovo je Asusov prvi pokušaj i moramo ih donekle razumeti, kućište nam pruža dosta dobrih stvari da bi sve sklopili u jedan ekosistem, i zbog toga je Asus Rog Helios od nas dobio Štreberi Advance Design nagradu.

Asus Rog Strix Helios na testiranje ustupila lokalna kancelarija ASUS-a.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x