Asus Rog Strix Carry

Ono zbog čega je ROG kao hardverski brend među najboljima, po mom viđenju verovatno i najbolji, se ogleda upravo u ovom proizvodu. Napokon se isplatilo čekanje da vidimo ROG periferiju bez RGB-a.

Ukoliko niste, pogledajte i video recenziju:

Prvo što se primeti kod miša jeste da je bežičnog karaktera sa jako kvalitetnom izradom. Zbog svog majušnog dizajna Rog Strix Carry je namenjen za Claw i Fingertip način korišćenja, ali ukoliko vam je ruka mala ili kupujete vašim klincima, može poslužiti i kao PALM grip. Iako je gornja ploča radi lakšeg skidanja izrađena iz jednog dela, tasteri se lepo i prezicno registruju, dok su u sredni ugrađeni standardni scroll taster ali i taster koji je po defaultu namenjen za dvostepenu promenu DPI podešavanja.

Na levom boku se nalaze još dva tastera koji mogu biti od koristi u raznim igračkim naslovima, ali ujedno kao i prečice u raznim programskim paketima. Na boku je umetnuta gumena tekstura koja sprečava klizanje ali povećava i udobnost prilikom igranja. Rog se pobrinuo da na više mesta ostavi svoj pečat, pa upravo preko ekrana gledate na kojim mestima na mišu možete pronaći brendiranje.

Miš je veoma lako otvoriti, na samom dnu se nalazi zarez putem koga se gornje strana skida i prvo što vidimo je mesto za baterije koje imate u paketu , USB dongle ali i dva modularna omronova prekidača koje je moguće zameniti sa prekidačima za koje se Asus pobrinuo da dobijete u pakovanju. Ukoliko vam se tasteri ishabaju, postanu netačni, neprezizni ili šta god da vam smeta kod njih, možete ih veoma lako zameniti pomoću alatke. Zbog svega ovoga ROG sigurno spada u sam vrh hardverskih brendova, dobijete sve što vam je potrebno u sklopu proizvoda.

Kada je reč o senzoru u pitanju je Pixartov mid range PMW 3330 senzor koji je po karakteristikama za nijansu oskaćeni 3360 koji važi za jedan vrhunski senzor. Sa ovim senzorom nećete imati nikakvih problema u gamingu, zato je po meni ergonomija ključan faktor kod Asus Strix Carry modela. Hardverski gledano, Carry je impresivan model, nema RGB što mi se najviše i dopada kod ovog modela i po mom skromno mišljenju jedino ergonomija može biti problem zbog malih dimenzija ovog miša.

Asus Rog Strix Carry je jedan kompaktan miš koji se može koristiti u svim prilikama a posebno na prenosivim uređajima gde pomoću bežične tehnologije prenosa može ostvariti rad i preko 400 sati uz baterije koje dobijate u paketu. U igrama se pokazao bez ikakve mane, Pixart PMW 3330 senzor je opravdao svoj kvalitet. Carry je isključivo namenjen za Fingertip i clawgrip način korišćenja i verujem da će se svima dopasti. Zbog svega viđenog Asus Rog Strix Carry je od nas dobio Štreberi Ruby nagradu u klasi bežičnih miševa.

Uređaj na testiranje ustupila lokalna Asus kancelarija…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x