Asus Rog Scabbard – Najbrža podloga!

Rog Scabbard je zaštitnik reda jako kvalitetnih podloga ali ne spada u kategoriju podloga namenjen za profesionalni competitive gaming. Scabbard je definitivno najbrža podloga koju sam imao prilike da probam, a verujte mi isprobao sam popriličan broj podloga na raznim eventima. Trenje i otpornost prilikom kretanja gotovo da ne postoji što klizanje čini jako jako glatkim. Podloga je izrađena od Cordura materijala koji se upotrebaljava u vojne svrhe još od sredine Drugog svetskog rata, pa ne treba da vas čudi ovo što ću sada napraviti.

Podloga je bukvalno otporna na upijanje tečnosti, abrazivno trenje, cepanje i još mnoštvo stvari. Tečnost možete veoma lako pokupiti laganim prelazom krpe i za sobom ste očistili sav nered. Jedinu manu ovog materijala bih mogao da svrstam u jednoj konstataciji, da je poprilično čudna ali samo za osobe koji miša koriste na jako malim CPI odnosno DPI podešavanjima što zahteva ogromno kretanje. Ipak ja spadam u ono vrstu Casual gejmera, koji vole opuštenu atmosferu i da miša koriste iz zgloba bez većeg napora, mora da je ostala profesionalna deformacija još iz vremena kada sam aktivno igrao rukomet.

Podloga je jako kvalitetno prošivena gotovo u ravni sa radnom površinom što je jako bitno kako taj deo ne bi remetio vašu ravnotežu tačnije balans pri igranju. Kada smo već kod ovog dela, moramo da se osvrnemo i na samo brendiranje koje obožavam kod ROG tabora , gotovo uvek naprave interesantne detalje pa tako ovoga puta vidimo svetleći efekat u mraku što je jako gotivno.

Brendiranje ROG Scabbard

I na kraju se postavlja ono glavno pitanje, da li kupiti podlogu? Cena nije ni malo naivna i iznosi nekih 50 evra, što je stvarno veliki izdatak za jedno parče tkanine po kojoj klizi vaš miš. Sa druge strane, unaprediće vaš setup i imaćete fantastično iskustvo u akcionim igrama ali sigurno od vas neće napraviti profesionalnog igrača jer za to je potrebno mnogo više od kupovine skupih i kvalitetnih stvari. Ovo sigurno nije Best-Buy, zato što podlogu sa cenom od 50 evra ne možete svrstati u takvu kategoriju ali ako sa druge strane volite ROG brend i želite dušu da prodate đavolu, na pravom ste mestu.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x