Asus Rog Maximus XI Hero Recenzija

Svi znamo šta je Maximus serija donosila, jedne od najboljih naponskih sekcija, sa odličnom podrškom u vidu BIOS-a i fenomenalnim LED rešenjima kao i funkcijama koje se ne mogu videti na drugim pločama. Ipak se sa Z390 pločama čini da plaćamo dodatnu Asus taksu, o čemu će biti reč nešto kasnije.

Kada je reč o samom layout-u i designu-u, Asus Maximus XI Hero od nas je zaslužio sve moguće pohvale, pa su tako FAN konektori po ćoškvima raspoređeni na način na kakav trebaju biti, a osim toga ima ih podosta.

Ploča je opremeljna po jednim Adresibilnim i običnim RGB headerom koji se nalaze na vrhu i na dnu ploče, što vam daje ogromnu agilnost prilikom spajanja RGB hardvera. Ono što mi se posebno svidja kod Asus ploča je sama dijagnostika pa tako u gornjem levom ćošku se nalazi Q-Code debuger kao i LED indikacije u različitim bojama, što je krucijalno u celoj priči. Na drugim pločama obično vidimo istobojne LE Diode, pa čik pogodite šta je šta, dok je to Asus rešio mnogo bolje.

Maximus XI Hero ploča je opremljena sa 2 M.2 slota koji su prekriveni heatsinkovima sa dobrom pozicijom , pogotovo donji heatsink koji se nalazi u blizini čipseta. Važno je napomenuti da su na oba heatsinka fabrički ugrađene termalne trake.

Kada je reč o Audio sekciji, Hero nam izlazi u susret sa Supreme FX S1220 rešenjem što doprinosi odličnom gaming i streaming iskustvu.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x