ASUS ROG CETRA – IN EAR Slušalice

Zdravo svima, danas na testu po prvi put imamo in-ear slušalice sa ROG potpisom namenjene za sve prilike a posebno gaming.

Kada je reč o pakovanju, standardno za ROG u crno-crvenoj kombinaciji sa svim ispisanim detaljima. Unutar pakovanja se nalazi lepo sortirane slušalice i futrolica za transport u kojoj se nalazi još dodatne opreme kao što su 2 para dodataka za ušnu školjku kao i tri dodatnih ušnih bubica izrađeni od memorijske pene. Osim svega nabrojanog u paketu se nalazi i štipaljka za kabl kako bi neutralisali stetoskopski efekat, dok je svrha gumiranih dodataka za ušnu školjku da zadrži slušalice na ušima prilikom prekomernog znojenja koje se stvara pri fizičkim aktivnostima kao što su šetnja, trčanje, biciklizam i mnogo drugih.

ROG inženjeri su se odlučili na USB Type-C konekciju pošto većina ,ako ne i svi, ROG telefoni poseduju ovu vrstu USB konekcije. Ne samo ROG telefoni već i većina proizvođača na najnovijim modelima forsiraju ovaj tip konekcije. Ovo može da bude prednost, pošto ROG Cetra u sebi ima ugrađeni DAC visokog kvaliteta gde su tonovi prvenstveno namenjeni za gaming. Glavna mana USB Type C konektora može da bude nekompatibilnost sa drugim uređajima, kao što su matične ploče ili mobilni telefoni koji ne poseduju ovu konekciju, ali gledano sa potrošačke strane, ko god ima novca za ROG CETRA slušalice, verovatno već poseduje uređaj sa USB TYPE C konekcijom.

Slušalice na samom kablu poseduju kontroler na kome se nalaze Volume Up i Volume Down tasteri, zatim taster za javljanje na pozive, kao i premotavanje pesama na sledeću i prethodnu u zavisnosti koliko puta kliknete na taster i kao poslednji taster se izdvaja Noice reduction taster o čemu ću pisati nešto kasnije.

Nešto što ne volim kod slušalice jeste RGB, koji je po mom skromnom viđenju skroz nepotreban. Slušalice su kompaktne, velika je verovatnoća da će te ih koristiti sa uređajem koji ima prenosivu bateriju kao što je laptop ili mobilni telefon, što će dodatno crpeti vašu bateriju, pošto se ROG CETRA RGB napaja putem USB TYPE C konektora.

Zvučna slika je odlična, kao što sam u nekom prethodnom pasusu naveo, podešena je za gaming na perfektan način bilo to za mobilni, konzolni ili PC. Verujte mi na reč, za ovu svrhu slušalice neće razočarati, čućete svaki korak precizno i jasno gde su srednji tonovi potpuni dok su niži tonovi, tačnije bas i visoki tonovi za nijansu slabiji nego što sam navikao da čujem. To u globalu znači da slušalice imaju veoma dobar zvuk, pogotovo za drajvere veličine 10,8mm. Po zvučnoj slici se vidi da su pravljene za gaming, ali nisam imao problema sa udobnošću kao ni kvalitetom zvuka koji sam testirao noseći ih 4 sata tokom šetnje u prirodi.

Noise reduction je baš dobro odrađen, posebno sa modovima koje je moguće aktivirati putem tastera na kontroleru. Znam da je gejmerima veoma važno da čuju samo zvuk igre a ne okoline pa će kombinacija ovih modova, ušnih bubica i gumiranih dodataka za ušnu školjku da vas ostavi bez daha. Bukvalno ne čujete ništa oko sebe, iako ja ne volim potpunu izolaciju, ovo je ogromna prednost a ne mana.

Cena od 100 evra može da bude problem, ali za nekoga ko je ljubitelj in-ear slušalica, želi kompatnost i USB TYPE C konekciju sa odličnom zvučnom slikom, šta da vam kažem, slušalice su upravo za vas.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x