logo streberi ts

PRODAVNICA

Radeon RX 6500 XT je gotovo nemoguće pronaći!

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit
Grafička karta budžet kategorije koja se jedva nalazi u prodaji.

Dan lansiranja AMD-ove nove Radeon RX 6500 XT je pred nama, ali je bilo sve samo ne glatko. AMD-ov novi budžetski GPU namenjen igračima je skoro nemoguće pronaći u onlajn i maloprodajnim prodavnicama. U stvari, samo jedan prodavac na Kupujemprodajem.rs portalu ima mogućnost nabavke ove grafičke karte. I to ni manje ni više nego po ceni od 53,500 dinara, 450 evra što je više od 200% od preporučene cene proizvođača.

Prema našem praćenju cena GPU-a, uprkos naduvanim cenama, RX 6500 XT je i dalje  jeftiniji od svih ostalih budžetskih GPU-ova, kao što je 5500 XT. Dakle, kupovina 6500 XT bi i dalje mogla biti „povoljnija“ opcija u zavisnosti od vaših potreba za GPU-om za igre.

Međutim, najveći problem će biti pronalaženje jednog na prvom mestu. Zvanično, ni jedna prodavnica u Srbiji trenutno nema ovaj model u ponudi, dok se cena jedine grafičke karte i u jednom SKU modelu, Asus TUF, kreće od 450 evra u tretnuku pisanaj ovog teksta. JMeđutim, imajte na umu da se ovaj model svaki drugi trenutak menja iz statusa „nije na lageru“ u „ponovo na lageru“. Zato budite sigurni da brzo zgrabite GPU ako ga želite.

Ne mogu da govorim o međunarodnoj dostupnosti, ali izgleda da i EU ima iste probleme iz onoga što možemo da kažemo. Cene su visoke, a dostupnost je oskudna.

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit