logo streberi ts

PRODAVNICA

NVIDIA GeForce RTX 3050 Benchmarks – Loša za rudarenje, jača od RX 6500XT

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit
Najnoviji brojevi za NVIDIA GeForce RTX 3050 grafičku karticu pokazuju loše kripto rudarenje, ali dobre performanse u igrama.

U višestrukim curenjima od strane Videocardz-a, novinska kuća je pokazala performanse GeForce RTX 3050 u igrama i rudarenju. Grafička kartica ima Lite Hash Rate algoritam, ili LHR, koji pada na čak 12,5 MH/s za samo nekoliko sekundi. Grafička kartica takođe ima potrošnju energije od 73W. Još jedan izvor informacija verifikuje ove informacije na Tviteru (@vknod), koji objavljuje uporedne rezultate koristeći različite softvere za rudarenje kriptovaluta. Prema njegovim navodima GeForce RTX 3050 od NVIDIA može da postigne 13,66 MH/s sa nivoom potrošnje energije od 57W, što je postignuto podešavanjem limita i optimizacijom frekvencije kako memorije tako i čipa.

Sa NVIDIA-inim izborom cena i cene Ethereuma trenutno, period otplate RTX 3050 grafičke karte po ceni od 250$ bi iznosio 500 dana, što je jako optimistično kako zbog cene kartice tako i zbog isplativosti rudarenja.

Pošto vrednost kriptovaluta  trenutno opada, a ETH cena je blizu cene iz Juna prošle godine dok je PoS planiran za polovinu ove godine, zaključak se sam nameće. RTX 3050 je jako loš izbor za rudarenje. Ove nove informacije bi trebalo da oslobode tržište za igrače koji traže pristupačne grafičke kartice 2022. godine.

Pored mining performansi, izvor je takođe otkrio 3DMark TimeSpy i Firestrike benchmark testove. Prema brojkama, NVIDIA GeForce RTX 3050 nudi povećanje do 19% u poređenju sa Radeon RX 6500 KX u TimeSpy-u, dok je u Firestrike-u razlika samo 4%. Grafička kartica je takođe jednaka GeForce GTX 1660 Ti, ali RTX 3060, koja koristi isti GA106 GPU (sa 40% višim jezgrama i 60% većim propusnim opsegom) nudi povećanje performansi do 47%.

Iako je ta razlika smanjena na samo 30% u FireStrike-u. NVIDIA GeForce RTX 3050 će biti lansiran sledeće nedelje, 27. januara.

Izvor: Videocardz, @wxnod

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit