logo streberi ts

PRODAVNICA

Google testira Windows aplikaciju koja vam omogućava da igrate Android mobilne igre na računaru

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit
Trenutno je dostupna samo u Hong Kongu, Tajvanu i Južnoj Koreji, a beta će biti uvedena u druge zemlje kasnije ove godine.

Google Play aplikacije ove godine dolaze na računar zahvaljujući samostalnoj Windows aplikaciji, Google Play igre. Kompanija je nedavno objavila beta verziju u Hong Kongu, Južnoj Koreji i Tajvanu i planira uskoro da nastavi proširenjem pristupa drugim zemljama.

Ranije su jedini načini za pokretanje Android aplikacije ili igre na računaru bili preko Microsoft-ove aplikacije “Your phone”, emulatora kao što je BlueStacks, ili korišćenjem Windows podsistema za Android preko Amazon Appstore-a.

Što se tiče konačne opcije, Microsoft je malo nejasan zašto je kompanija odlučila da ide sa Amazonom, umesto da radi direktno sa Google-om. Android Authoriti kaže da su izvori govorili o tome da je ovaj potez od „neverovatne koristi“ za kupce i da je prelazak na Amazon sve u ime „izbora i pravičnosti“.

Imamo osećaj da je to imalo veze sa gorkim, ponekad divljim rivalstvom koje je Microsoft imao sa Guglom tokom godina. Ali nikad se ne zna.

Međutim, kako Computerbase ističe, beta za Google-ovu sopstvenu Vindovs aplikaciju je izašla za svoju početnu fazu javnog testiranja. Možda sam pokušao da zaobiđem regionski blok koristeći VPN povezan sa Hong Kongom, ali pošto je to Google aplikacija, oni znaju gde živim, nažalost.

Međutim, kada dobijete pristup, moći ćete da igrate i sinhronizujete svoje Android igre sa “cloud” i moći ćete da nastavite svoju igru tamo gde ste stali na bilo kom kompatibilnom uređaju.

Govoreći o kompatibilnosti, gde je Windows podsistem za Android bio dostupan samo na Windows 11 mašinama, Google Play igre će raditi za svakoga sa Windows 10 v2004 ili novijim, što je odlično za one koji su sledili naš savet i čekali da instaliraju najnoviji OS.

Međutim, postoje neka ograničenja za aplikaciju: AMD sistemi sa manje od 1 GB VRAM-a nisu podržani, zajedno sa „svim Lenovo ThinkPad računarima“, a postoje i neki drugi sistemski zahtevi:

  • Windows 10 (v2004)
  • SSD disk (SSD)
  • 20 GB dostupnog prostora za skladištenje
  • Solidno jake grafičke karte
  • 8 logičkih CPU jezgara
  • 8 GB RAM-a
  • Windows administratorski nalog
  • Virtuelizacija hardvera mora biti uključena
  • Kompatibilan PC uređaj i konfiguracija

Naravno, svi programeri koji žele da svoje igre postave na računar moraće da ih efikasno prenesu. U suprotnom će ljudi šapati po svojim ekranima pitajući se zašto igra ne radi kako treba. Srećom, Google ima neke savete po tom pitanju.

Čitava eskapada izgleda dobro osmišljena i radujemo se što nećemo morati da se prijavljujemo na Amazon samo da bismo igrali Google igrice ili preuzimali emulator. Idemo, Gugl!

Izvor: PCGamer

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit