logo streberi ts

PRODAVNICA

Apple u toku godine predstavlja novi M2 čip!

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit
Apple sprema naslednike vrhunske M1 serije ARM čipova u vidu novog M2 procesora!

Apple se navodno sprema da objavi nekoliko novih Mac računara sa M2 čipom krajem ove godine, navodi se u objavi Power On reportera Bloomberga Marka Gurmana. Gurman očekuje da će Apple predstaviti 13-inčni MacBook Pro, Mac Mini, 24-inčni iMac i redizajnirani MacBook Air, i da će svi biti opremljeni M2 čipom o kome se pričalo još prošle godine.

Apple nije ponudio nikakve nagoveštaje o potencijalnom M2 čipu, ali Gurman misli da će M2 biti nešto brži od M1 i da će deliti istu arhitekturu od osam jezgara. S druge strane, njegova grafička jezgra mogu skočiti sa na devet ili deset izvršnih jedinica. Do 2023. Gurman misli da bi Apple mogao da objavi Pro i Max verzije M2 čipa — baš kao što je to uradio za M1 čip — kao i da najavi M3 čip .

Prošlo je više od godinu dana otkako je Apple prvi put predstavio svoj prvi ARM M1 čip u novembru 2020. i nekoliko meseci od svog naslednika u vidu M1 Pro i M1 Mak. Kako Apple nastavlja da se distancira od Intela, ostalo je još svega par uređaja koji trebaju tome da se prilagode, a potpuno izbacivanje Intel čipova iz Apple uređaja je neminovno. Gurman očekuje da veći iMac Pro sa čipovima M1 Pro i M1 Max zameni njegov trenutni iMac Pro od 27 inča, zajedno sa manjim Mac Pro-om koji dolazi „sa čipom koji je ekvivalentan snazi dva ili četiri M1 Max čipa“. I dok Mac Mini već dolazi sa M1 čipom, Gurman očekuje da će dobiti nadograđenu M1 Pro opciju (pored M2 varijacije).

Što se datuma objavljivanja, Gurman kaže da će Apple objaviti nove Mac računare u martu, a zatim ponovo u maju ili junu. Već duže vreme se najavljuje da će Apple na svoj prezentaciji 8. marta da predstavi iPhone SE 5G, 5G iPad Air i potencijalno jedan novi Mac. Takođe spreman je i iOS 15.4, koji dolazi sa Face ID-om prilagođenim zaštitnim maskama za lice, koji se takođe u toku marta. iPhone 14 i Apple Watch Series 8 se kao i uobičajeno ne očekuju pre jesenjeg Apple eventa.

Izvor: Verge

Share on facebook
Share
Share on twitter
Tweet
Share on reddit
Submit